Beleef de pure
groene natuur...

GreenHotels

Zoek en boek een hotel

 

Green Hotels

 

Wat doet Green Hotels?


Wij zijn Green Hotels gestart om een transparant platform op te richten voor Hotelliers en Hotelgasten. Op ons platform creeëren wij een spiegel waar onze toekomstige gast zelf kan beoordelen of het hotel duurzaam, groen, maatschappelijk verantwoord opereert.

 

Op dit moment zijn er honderden instanties die bedrijven en producten beoordelen op bijvoorbeeld biologisch, duurzaam en maatschappelijk verantwoord. Zoals in december 2014 de opsraak begonnen is over eieren hoe weet u zeker dat een scharrel ei een scharrel ei is.

 

Met Green Hotels hebben wij een platform opgezet waar de hotellier aan u laat zien wat er binnen het hotel gedaan wordt aan maatschappelijk verantwoord ondernemen, of er met biologische producten gewerkt wordt, of er bijvoorbeeld met labels "Betere Boer"of "Beter Leven"gewerkt wordt.

 

Zo zijn er ook instanties die Hotels controleren en een Groen Label geven. Dit label is in vele gevallen een label dat door 1 van de 800 bedrijven gegeven wordt die wereldwijd hotels beoordelen. Deze bedrijven staan zelf niet onder controle. En de tarieven zijn vaak ontzettend hoog en voor ons kleine Hotelliers niet jaarlijks op te brengen.

 

Voor ons de reden Green Hotels op te richten, de hotels geven zelf aan wat ze allemaal doen om te werken aan een beter mileu, afvalbeperking, en welke maatregelen ze daarvoor nemen. Dit is voor u als gast allemaal inzichtelijk. Net als de alle leveranciers die leveren aan deze hotels. Ook zij geven transparant weer wat zij doen om hier aan mee te werken, hoe bijvoorbeeld groenten geteeld worden, hoe de dieren leven en gevoed worden, welke aanpassingen en oplossingen zijn hebben om bij te dragen aan een beter mileu, diervriendelijke processen, kort samengevat iedereen laat zien hoe zij dagelijks bezig zijn met maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 

Wie beoordeeld Green Hotels. Voor ons de aller belangrijkste persoon! U als gast. 

 

Wat betekent dit voor u als gast?

 

Bij Green Hotels u kunt kiezen uit een selectie hotels waarbij duurzaamheid, maatschappelijk ondernemen, fair trade, en producten van het label “beter leven” en “betere boer” centraal staat. Hotels die aangesloten zijn bij Green Hotel zijn hotels die gerund worden door gepassioneerde Hotelliers en staan voor een beter milieu en kiezen voor Duurzaam waar mogelijk.


Green Hotels werkt samen met Hotelliers om te streven naar een groen en duurzaam hotel, samen kijken wij naar de mogelijkheden om energie besparend te werken, bewuste keuzes te maken met betrekking tot onze producten waar de culinaire brigades mee werken.


Op onze website kunt u lezen wat onze samenwerking partners doen om bij te dragen aan verantwoord ondernemen en vooral aan het bijdragen aan het reduceren van de belasting aan het milieu zoals energie besparing, afvalbeperking en de juiste keuzes in samenwerkingen met leveranciers.


U kunt bij onze partners lezen en zien hoe wij onze producten vervaardigen, hoe ze geteeld worden waar ze groeien, hoe wij ze naar onze hotels leveren en vooral hoe wij proberen dit verantwoord te doen.


In de Hotellerie is het “Groen” ondernemen te vergelijken met topsport, iedere dag verschijnen er nieuwe ideeën en strategieën. Wij als Green Hotels lenen ons label aan hotelliers die zich met volle overtuiging inzetten voor de visie “Groen”.

Green Hotels is geen label waarbij hotels moeten voldoen aan criteria maar Green Hotels moeten dagelijks bezig zijn met hun beslissingen concepten en aanpassingen aan de Hotels.


De keukens van Green Hotels bestaan uit culinaire Chefs die passie hebben voor hun vak en de gedachte van verantwoord dragen. Duurzaam realiseert niet alleen een betere leefomgeving maar verhoogt ook de kwaliteit van onze gerechten. Je proeft het in de smaken, ziet het aan de kleuren.

U maakt een bewuste keuze voor Green Hotels en wij maken de bewuste keuze om te genieten van een “groen” verblijf waar genieten hand in hand gaan met duurzaam.

 

Tevens worden al onze gerechten vervaardigd uit producten die u terug vind bij onze partners.